Publicaties

Samen bouwen aan de toekomst: PPS in Vlaanderen

Naar aanleiding van 15 jaar PPS heeft de Vlaamse Confederatie Bouw het initiatief genomen om PPS en stadsvernieuwing in de spotlights te zetten in een publicatie die zowel het algemeen kader duidt als concrete voorbeelden aanreikt.

Het boek ‘Samen bouwen aan de toekomst: PPS in Vlaanderen’ begint met een historische inleiding, een blik op de verschillende definities en componenten van PPS en een analyse van de mogelijke meerwaarde.

Vervolgens positioneren de auteurs PPS ten opzichte van de klassieke overheidsopdracht. Zij bekijken PPS ook vanuit begrotingsperspectief in het kader van de ESR-regelgeving. Zij gaan dieper in op de verschillende soorten van PPS. Aan de hand van 20 geïllustreerde projectfiches tonen zij aan dat PPS in Vlaanderen de fase van het experimenteren is ontgroeid. Uit deze projecten distilleren zij tien geboden voor een gedragen PPS.

Tot slot formuleren Jan Leroy (VVSG), Steven Van Garsse (Kenniscentrum PPS) en Marc Dillen (VCB) in een gezamenlijk interview hun bevindingen over PPS in Vlaanderen.

Leden van de Confederatie Bouw kunnen de publicatie bestellen tegen de voordeelprijs van 49 euro en niet-leden betalen 69 euro (beide incl. btw, excl. verzendingskosten).

De auteurs zijn Nicola Loxham (adviseur ruimtelijke ordening en milieu bij de VCB) en Steven Ducatteeuw (zaakvoerder bij Blue Strategy).

 
Samen bouwen aan de toekomst: PPS in Vlaanderen