In de kijker

VCB zoekt renovatieprojecten

De Vlaamse Confederatie Bouw ontwikkelde in samenwerking met het WTCB een tool, de ReCalculator. Om deze tool in de praktijk te testen zijn we op zoek naar renovatieprojecten.
 
Wat zoeken we ?
Bij voorkeur een energetische renovatie waarbij meerdere energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd of gepland. De werken moeten nog niet zijn uitgevoerd, maar dat mag wel.
 
Wat doen we?
De eerste vijf kwaliteitsvolle inzendingen kunnen rekenen op een energiedeskundige twee EPC-berekeningen zal maken: een eerste om de EPC-waarde van de woning te berekenen van voor de renovatie en een tweede die rekening houdt met de gerealiseerde (of geplande) energiebesparingsmaatregelen.
Daarnaast brengen we enkele renovatieprojecten samen op onze website. Extra reclame voor uw gerealiseerde project.
 
ReCalculator ?
Deze tool heeft als doel de banken bij te staan bij de realistische inschatting van energiekost-besparingen bij woningrenovaties op basis van berekende toekomstige energieverbruiken en een statistisch bepaalde correctiefactor.
De tool kan dan worden gebruikt in samenwerking met een bouwprofessional: betrokken partijen kunnen aan de hand van de tool zien hoeveel financiering er bijkomend nodig is voor de diverse renovatiemaatregelen en wat de realistisch ingeschatte energiebesparingen en dus de terugverdieneffecten zijn.
 
Wilt u meewerken ?
Hebt u energetische renovatieprojecten die u gratis in de kijker wil zetten en waarvoor u gratis een EPC-certificaat ontvangt? Contacteer Tim Van Helden, beleidsmedewerker Energie bij de Vlaamse Confederatie Bouw via tim.vanhelden@vcb.be