In de kijker

Opleiding: binnenmuurisolatie

Vanaf 1 januari 2017 wordt de isolatie van een muur via de binnenzijde ondersteunt door een premie. De werken moeten echter worden begeleid door een architect of de werken dienen uitgevoerd te worden door een aannemer die beschikt over een certificaat van bekwaamheid.

Om u de mogelijkheid te bieden dit certificaat te behalen, kan u bij uw lokale confederatie terecht voor een opleiding met examen.

Inschrijven kan via de lokale kamers. Voorlopig bieden de lokale kamers van Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams Brabant de opleiding aan. Inschrijven kan door op volgende link (Oost-, West-Vlaanderen en Vlaams Brabant) te klikken en te zoeken naar de opleiding binnenisolatie. In Zellik en Zwijnaarde zijn er nog opleidingen in maart en april voorzien.

Er wordt een korte of een lange opleiding voorzien. Voor wie al veel ervaring heeft met na-isolatie van buitenmuren via de binnenzijde kan zich eventueel beperken tot de korte opleiding.

- korte opleiding (avond): 1 uur basisopleiding over de meest courante technieken, wetgeving en premies en uit een examen van 1 uur;

- lange opleiding (dag): bovenop het lespakket en het examen van de korte opleiding, veel dieper ingegaan op de basisprincipes uit de bouwfysica en de keuze en de opbouw van het binnenisolatiesysteem. Daarnaast komt de inspectie en de analyse van de te isoleren muur en de detaillering aan bod. Voor de lange opleiding dient minstens 6 uur extra te worden voorzien bovenop de korte opleiding.

Door het VEA wordt een vrijblijvende oriëntatietest aangeboden om na te gaan of de beschikbare kennis voldoende is om enkel de korte opleiding te volgen.

Prijs

leden niet-leden FVB-tussenkomst
Korte opleiding € 101 € 136 € 10/u
Lange opleiding € 259 € 350 € 10/u