Actualiteit
20 aug 2021

Nieuwe cursus Bouwmanager start op 28 september

Ingenieurs worden in hun opleiding vooral opgeleid tot technische specialisten. Maar in een leidinggevende functie als projectmanager, afdelingshoofd of bedrijfsleider, moeten zij meer management- en procescompetenties beheersen. De cursus Bouwmanager, een gezamenlijk initiatief van ie-net en VCB, wil juist op deze uitdaging een antwoord bieden. 

De cursus bestaat uit 2 grote onderdelen. Een eerste deel blijft de basis en focust op het projectmanagement in de Belgische bouw. Dit eerste deel wordt gespreid over 9 cursusdagen en focust op de verantwoordelijkheden op het vlak van planning, calculatie en budgetbeheersing, aankoop en contracting, verzekeringen, milieu en veiligheid. Ook recentere evoluties zoals BIM en Lean bouwen komen daarbij aan bod. Dit deel loopt van 28 september 2021 tot 25 januari 2022.

Een aanvullend en verdiepend tweede deel bestaat uit 11 cursusdagen en focust meer specifiek op het bedrijfsmanagement en met name op strategie en marketing, financiering en juridische aspecten, op recentere innovaties in de bouw aan de hand van concrete voorbeelden en best practices en tenslotte op People Management. Dit tweede deel loopt van 8 februari tot 22 juni 2022.

De opleiding is bestemd voor alle ingenieurs, bedrijfsleiders, kaderleden en adviseurs die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij het managen van bouwactiviteiten of ondernemingen in de bouw, in de rol van ontwerper, opdrachtgever, uitvoerder, leverancier of in een controlerende functie. Leden van ie-net en VCB zullen een voordeeltarief krijgen.

Voor meer informatie, contacteer bij ie-net Christine Mortelmans, tel. 03/260.08.63 of christine.mortelmans@ie-net.be

Bekijk het programma