Events

Infosessie BENOveren van appartementsgebouwen op 6 november

Het pad naar een energiezuinig Vlaams woonpatrimonium werd door de Vlaamse beleidsmakers vastgelegd. En dat pad is ambitieus. De uitdaging is groot. Tegen 2050 moeten alle woningen in Vlaanderen voldoen aan een EPC-kernwaarde van rond de 100 kWh/m²/jaar.

2050 mag dan ver weg lijken, om de opgelegde doelstelling te halen, moet de renovatiegraad omhoog. Een eengezinswoning in open bebouwing in Vlaanderen heeft gemiddeld een EPC-kernaarde van 398 kWh/m2/jaar, eengezinswoningen in gesloten bebouwing 296. De gemiddelden liggen dus nog ruim boven de 2050-norm.

De energie-eisen vormen dus een bijzonder grote uitdaging. Voor woningen is de uitdaging groot, voor woonentiteiten in mede-eigendom is die mogelijks nog groter. Zowel op juridisch, technisch als financieel vlak.

Daarom organiseert de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Confederatie Bouw, op 6 november een gratis informatiesessie over het ‘Beter Renoveren’ (BENOveren) van mede-eigendom.

Tijdens deze informatiesessie krijgt u in een uurtje meer uitleg over de regelgeving, de specifieke problemen van het (energetisch) renoveren van appartementen, de energiebesparing, enz. Daarna heeft u de tijd om uw prangende vragen te stellen aan de docent.

Programma

  • Ontvangst: 19u15
  • Infosessie: 19u30 – 20u30
  • Vragenhalfuurtje: 20u30 – 21u00
  • Drankje: 21u00 - 

Locatie

Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen

Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde 

Kostprijs

  • Leden van de Confederatie Bouw: gratis
  • Niet-leden: € 125

>> Inschrijven:

klikhier.jpg