Events

VCB webinar over werken in het buitenland

Nieuwe meldingsplicht Nederland - Praktijkgetuigenissen Tectum Group en Denys 
8 december 2020 
‖ 10.00 - 11.00 uur

Omwille van de verstrengde coronamaatregelen heeft VCB in samenspraak met de Confederaties Bouw Oost-Vlaanderen en Limburg beslist om de inspiratiesessies over werken in het buitenland van 17 november in Zwijnaarde en van 24 november in Diepenbeek te vervangen door een webinar, dat zal plaatsvinden op 8 december om 10u.
 
Uit een enquête over internationaal ondernemen van de VCB is gebleken dat een groot deel van de ondervraagde bouwbedrijven behoefte heeft aan praktijkgetuigenissen van Belgische aannemers die actief zijn in het buitenland. Op het webinar vertellen Yves Biesmans van Tectum Group en Carlin Deseyne van Denys over de ervaringen van hun bouwonderneming in het buitenland.
 
Voorafgaand geeft Joeri Van Meenen van de VCB een toelichting over de nieuwe meldingsplicht in Nederland. Vanaf 1 maart 2020 geldt een meldingsplicht voor bedrijven uit EER-landen die tijdelijk met hun werknemers in Nederland gaan werken. Deze meldingsplicht geldt tevens voor buitenlandse zelfstandigen in een aantal sectoren. Buitenlandse werkgevers en meldingsplichtige zelfstandigen dienen gegevens over de werkzaamheden in te dienen via het meldloket van postedworkers.nl.

Programma
10u00 – De nieuwe meldingsplicht in Nederland | Toelichting door Joeri Van Meenen, adjunct-directeur van de Vlaamse Confederatie Bouw.  
10u20 - Praktijkgetuigenis Tectum Group | Tectum Group uit Genk is expert in daken, gevels en ballustrades en één van de grootste dakdekkersbedrijven van België. De groep is ook actief in Polen en Nederland, en projectgewijs in Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Hongarije, Roemenië en Scandinavië | Toelichting door Yves Biesmans, gedelegeerd bestuurder.
10u40 – Praktijkgetuigenis Denys | Denys uit Gent is een multidisciplinaire groep gespecialiseerd in water, energie, mobiliteit, bouwkunde, restauratie en speciale technieken. Door deze unieke diversificatie is Denys een veel gevraagde partner voor complexe bouwwerken en infrastructuurwerken, in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Canada en Zuid-Amerika  | Toelichting door Carlin Deseyne, hoofd HR & Coaching.     
11u00 – Vragen

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via deze link. Dit webinar wordt mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).