Events

Webinar: “Monitoring voor een duurzaam beheer van betonstructuren”

In het kader van een duurzaam beheer (onderhoud en herstelling) van betonstructuren, is monitoring een belangrijke tool. Een grote verscheidenheid aan innovatieve monitoringtechnieken laten toe om, vaak vanop afstand, de (schade)toestand van structuren op te volgen en o.a. vervormingen, trillingen, spanningen en omgevingsomstandigheden op te meten. Bovendien kan men ook de duurzaamheid van uitgevoerde betonherstellingen controleren. Tijdens dit webinar delen experten, elk vanuit hun domein, hun praktijkervaring.

Programma:
10.30u - Monitoring en instandhoudingsstrategie van bruggen en tunnels Didier Van de Velde – Infrabel
10.45u - Monitoring met behulp van optische vezel sensortechnologie Gust Van Lysebetten – WTCB
11.00u - Monitoring van kathodische bescherming met opgedrukte stroom van betonstructuren Koen Driessens / Ben Smits – Vogel Belgium
11.15u - Remote opvolgen van de gezondheidstoestand van betonnen structuren Yves Van Ingelgem – Zensor
11.30u - Digitale 3D-meettoepassingen Michael De Bouw – WTCB
11.45u - Q&A 
12.00u - Einde

Klik hier om u in te schrijven

Met het VISiv-traject “Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren”, gesteund door het Agentschap Innoveren en Ondernemen, willen de partnerorganisaties de vakkennis en de vaardigheden van de Belgische bedrijven (aannemers, studiebureaus en architecten), actief in de sector van de betonherstellingen, vergroten zodat een duurzaam en kwalitatief resultaat wordt verkregen.

logo-partners.png