Events

Voorstelling visierapport op 8/10 : Smart tools en talenten

De Vlaamse Confederatie Bouw organiseert op dinsdag 8 oktober in Le Plaza Brussels het startevent van haar Visierapport 2019. Dit jaar ligt de focus op Smart Tools en Talenten, voor slimme gebouwen, wijken, steden en infrastructuur.

Dit jaar neemt de Vlaamse Confederatie Bouw u mee in een verhaal van de vele vorderingen in digitalisering en van de  talrijke mogelijkheden en kansen voor de nabije toekomst. De bouwsector heeft nog werk voor de boeg rond digitalisering. Zeker in vergelijking met andere sectoren. Maar die inhaalbeweging kan in een stroomversnelling terecht komen. Denk maar aan de recente evolutie op het vlak van e-facturatie. In januari 2017 ontving de Vlaamse overheid amper voor 8,5% elektronische facturen. Maar amper twee jaar later in april 2019 kon zij al voor 61% elektronische facturen in ontvangst nemen. De bouw kan alle zeilen bijzetten om digitale toepassingen verder te incorporeren. Zo zijn vandaag bij vele grotere bouwbedrijven heel wat processen gedigitaliseerd. In twee jaar tijd is het gebruik van BIM (Building Information Modelling), ERP (Enterprise Resource Planning) en DMS (Document Management System) er steeds meer ingeburgerd geraakt. Intussen kondigen zich nieuwe uitdagingen aan. Het gaat om de toepassing van instrumenten die in de industrie 4.0 reeds volop worden toegepast, zoals de inschakeling van robots, het gebruik van Virtual Reality, Augmented Reality en 3D-scanning, de toepassing van ‘additive manufacturing’ in de vorm van 3D-printing en van artificiële intelligentie op big data en de inzet van drones.

Bekijk de trailer van het visierapport 2019 en klik op onderstaande video !

 trailerbeeld.jpg

070518schrijfnuin.jpg

Programma

17.00 u - Registratie & ontvangst

18.00 u - Voorstelling - presentatie Goedele Wachters

  • Multimediavoorstelling met voorzitter Jef Lembrechts en directeur-generaal Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw
  • Reportages en praktijkgetuigenissen
  • Key note speaker Thierry Geerts, Country Director Google Belgium
  • Interviews met en huldiging van de vijf Jonge Vlaamse Aannemer 2019 - powered by Federale Verzekering

19.30 u - Uitgebreide netwerkreceptie

Locatie

adres.jpg

Klik op onderstaand kaartje voor omliggende parkings

parkingsweb.jpg

Meer weten ? visierapportVCB@confederatiebouw.be

partners.jpg

Mocht u toch niet aanwezig kunnen zijn en om de betaling van een no show fee te vermijden, gelieve ons voor 4 oktober 2019 in te lichten via els.dhooge@confederatiebouw.be In het andere geval ontvangt u een factuur van 50 euro (excl. btw) als no show fee.