Events

Inspiratiesessie - Uw afvalbeheer: uitdagingen en concrete oplossingen

13 december 2018 vanaf 16.00 u in Oostende

Heb je vragen rond het beheren en verwerken van afval, wil je problemen hieromtrent aanpakken, ben je op zoek naar innovatieve oplossingen en/of opportuniteiten? Kom op 13 december naar de gratis inspiratiesessie in Oostende. Renasci stelt er haar innovatieve en duurzame aanpak voor !

  • Renasci is innovatief in haar afvalverwerking en is er bovendien in geslaagd restafval te vermijden. Het devies is voorsorteren en vervolgens het verwerken van afvalstromen tot energie en biomassa. Samen met een Renasci-expert ga je concreet en innovatief aan de slag met je afvalbeheer.
  • Voor wie? Bedrijven die meer willen halen uit hun afval, een herbestemming voor hun afval zoeken, zich willen inspireren of contacten met andere bedrijven willen leggen.
  • Format? Starten doen we met het inspirerende verhaal van Renasci zelf, vervolgens wissel je in kleine groepen je concrete uitdagingen en vraagstukken uit met collega-zaakvoerders op zoek naar mogelijke oplossingen. Daarom vragen wij je ook een inschrijvingsformulier in te vullen om o.a. op basis van je concrete uitdagingen, vraagstukken en verwachtingen de kleine groepen samen te stellen.

Locatie: Ondernemerscentrum, Graaf de Smet de Naeyerlaan 4 - Oostende

Programma

16.00 u - Registratie & Ontvangst

16.30 u - Verwelkoming

  • Krystel Sil Sikana, Project Coördinator Circulaire Economie Vlaamse Confederatie Bouw – Introductie
  • Ontdek alles over Interreg REC2

16.45 u - Beheren van afval op werven met Valipac

17.00 u - Laat u inspireren door het Renasci project

17.15 u  - workshops 

  • Workshop rond uitdagingen en vraagstukken mbt afvalbeheer en afvalverwerking, met Möbius
  • Workshop waarin via onderling overleg uitdagingen en vraagstukken besproken worden en gezamenlijk naar    oplossingen gezocht wordt.

18.00 u - Pitches vanuit de verschillende workshops en feedback

18.30 u - Netwerkreceptie: food and drinks

 

070518schrijfnuin.jpg

een initiatief van:

logos.jpg

RE C²-project - Het event wordt in het kader van het RE C²-project georganiseerd. 9 Waalse, Vlaamse en Franse partners hebben rond het RE C²-project de ambitie om een grensoverschrijdend kanaal op te richten voor het hergebruik van materialen door een beroep te doen op korte circuits (volgens de Europese definities). Hiermee willen we lokale middelen en knowhow valoriseren, de hoeveelheden afval reduceren en de economische ontwikkeling van grensoverschrijdende gebieden stimuleren.