Events

Tweede Vlaamse isolatiedag op 22 september 2018

Samen met het Vlaams Energieagentschap organiseert de bouwsector de tweede editie van de Vlaamse Isolatiedag. In elke provincie worden er op 22 september enkele werven opengesteld waar er na-isolatiewerken van de gebouwschil - daken, muren en vloeren - van bestaande woningen getoond zullen worden. We willen op deze manier de dalende trend van na-isolaties van bestaande woningen doorbreken én de isolatie-aannemer in de kijker zetten. We hopen zo mensen (opnieuw) warm te maken voor het na-isoleren van de gebouwschil. Het is uiteraard ook de bedoeling om de na-isolatie van woningen, net voor de winter, nog eens extra onder de aandacht te brengen in de media.

In groepjes van telkens maximaal 20 deelnemers zullen de geïnteresseerden geïnformeerd worden over de diverse isolatietechnieken bij de renovatie van een woning. Op iedere werf worden er meerdere sessies georganiseerd. Op de werf wordt er uitleg gegeven over de gehanteerde technieken, de isolatiewetgeving, maar ook over de verschillende premies voor energiebesparende investeringen. We mikken op 4 sessies per werf: eentje om 11.00 u, om 13.30 u, om 15.00 u en om 16.30 u.

Bent u aannemer en heeft u interesse om deel te nemen aan de isolatiedag? Neem dan contact op met Tim Van Helden (tim.vanhelden@vcb.be). Hij is beleidsmedewerker Energie bij de Vlaamse Confederatie Bouw.